Várjuk hívását, üzenetét. 

Tetszenek a termékek, de most még nem tudod, mikorra kellene?

Iratkozz fel listánkra és cserébe azonnal értesítelek, ha éppen valamilyen szuper akciót tervezünk!

Csatlakozzon a KemenceMánia táborához, iratkozzon fel hírlevelünkre!
Következő vásárlásából kedvezményben részesül. 

Kérlek erősítsed meg feliratkozási szándékodat!

Lépjen velünk kapcsolatba

gabor@kemencemania.hu / TEL: +36 20 9274 421

K&K Ház Kft.

Értékesítés és gyártás:

 Kakuk Gábor  gabor@kemencemania.hu

 

Marketing és média:

 Kakuk Szabolcs szabolcs@kemencemania.hu

A webáruházban eladásra kínált termékeket kizárólag online vásárlással vásárolhatók meg. A webáruház termékeire emailben, telefonon leadott megrendeléseket nem áll módunkban elfogadni.

A weboldalon található információkat rendszeresen frissítjük, de pontatlanságok, véletlen hibák, elírások előfordulhatnak, melyekért nem tudunk felelősséget vállalni. A termékek mellett található termékfotók illusztrációk, a termékek a képektől a valóságban eltérhetnek.

Budapest Barbecue Bajnokság

I. Budapest Barbecue Bajnokság a Kertvárosi Vigasságok napján

 

A KemenceMánia szervezésében  a METRO Áruházak támogatásával

 

 

MEGHÍVÓ ÉS VERSENYKIÍRÁS

 

 

A VERSENY IDŐPONTJA: 2017. szeptember 23. szombat

 

A VERSENY HELYSZÍNE: Budapest XVI. Erzsébetliget

Budapest, Hunyadvár u. 43/C, 1165

 

RÉSZTVÉTEL: Fatüzelésű barbecue sütővel felszerelt csapatok számára – csapatlétszám 2 vagy 3 fő – a jelentkezés a csatolt jelentkezési lap a szervezőnek kitöltötten való visszajuttatásával, illetve a költségtérítés megfizetésével lehetséges.

KÖLTSÉGTÉRÍTÉS: 10.000 Forint. A költségtérítés egyfajta nevezési díjnak felel meg, ami fedezi a rendezvényhez szükséges sátrak, sörpadok, és kupák költségét. (a szervezők a teljes beérkező költségtérítést a rendezvényre költik, a koordinációért térítést nem vesznek fel). A nevezést a jelentkezés sorrendjében dolgozzuk fel. A nevezés a költségtérítési díj beérkezésével válik hivatalossá, amiről a  szervező számlát állít ki a csapat számára.

CSAPATOK SZÁMA: A versenyen maximum 8 csapat versenyére van lehetőség. A csapatok nevezése a jelentkezés sorrendjében történik. Amennyiben valamely csapat visszalépne a szervező fenntartja a jogot, hogy helyére más várólistás csapatot jelöljön.

KATEGÓRIÁK:

 • sertés oldalas

 • sertés tarja

 • szárnyas comb (kacsa, vagy liba)

 • vegán – sütőtök illetve gyökérzöldség.

Az egyes kategóriákat külön-külön kell tálalni és a zsűrinek bemutatni.

 

 A versenyzőknek a helyszínen rendelkezésre bocsátott alapanyagokat fel kell használniuk.

Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 15.

Jelentkezni Kakuk Szabolcsnál – KemenceMánia – az alábbi elérhetőségeken lehet a mellékelt jelentkezési lappal: www.kemencemania.hu +36209299428; szabolcskakuk@t-online.hu

 

Az 5 tagú ZSŰRI TAGJAIT az alábbi szervezetek, illetve cégek által kijelölt személyek alkotják:

 • Metro áruház

 • Barbecue szövetség

 • KemenceMánia

 

 

 

Versenykiírás

 

Barbecue technológiával készített ételek

A szervezők a hagyományos barbecue technológiát szeretnék népszerűsíteni, és arra kérik fel a csapatokat, hogy ennek megfelelően versenyezzenek. A technológiai részben kerül kifejtésre a megengedett, illetve nem megengedett technológiák.

 

Az alapanyagokat kizárólag külső fűszerezéssel/pácolással ellátva lehet elkészíteni.

 

A zsűrizésnél kiemelt szempont lesz az étel piacképessége. A csapatoknak el kell határozniuk, hogy milyen jellegű vendéglátóipari egységben képzelnék el az elkészített ételt (pékség, hagyományos étterem, foodtruck, fast food étterem).  

 

A verseny különlegessége, hogy vegán jellegű ételt is készíteni kell. A zöldség elkészítésekor a korábban hússal érintekezett rács előzetes teljeskörű tisztítására nincs szükség, elegendő kefével eltávolítani az esetleges maradványokat.

 

A helyszínen az elkészült ételek árusítására nincsen lehetőség.

 

Kérjük, hogy a csapatok az érdeklődőket igyekezzenek a barbecue technológiával megismertetni, kérdéseikre válaszolni.

 

ALAPANYAGELLÁTÁS:

A versenyre jelentkezett csapatok a verseny kezdetekor megkapják a szponzor – Metro áruház – által rendelkezsére bocsátott: 2 kg sertés oldalast, 2 kg sertés lapockát, 1 kg kacsa vagy liba combot, valamint sütőtököt és idény/gyökérzöldségeket. A szükséges köret alapanyagairól, fűszerekről a tálaláshoz szükséges díszítésről a csapatoknak kell gondoskodniuk.

 

FELTÉTELEK BIZTOSÍTÁSA:

- A szervezők a helyszínen biztosítanak a versenyző csapatok számára 1 darab 3*3 méteres sátrat, 1 szett sörasztalt két darab paddal. – a csapatoknak a rendelkezésre bocsátott eszközökre vigyázniuk kell az esetlegesen keletkezett károkat kötelesek megtéríteni.

 

A csapatoknak magukkal kell hozni a sütéshez szükséges fatüzelésű barbecue sütési technológiára alkalmas eszközt, a tálaláshoz és előkészítéshez szükséges eszköket, a sátor díszítést valamint a tüzelőt. A csapatoknak nyílt tüzelés esetén a poroltóról maguknak kell gondoskodniuk.

 

A versenyzők tisztában vannak vele, hogy a verseny a Corvin Művelődési Ház által szervezett Kertvárosi Vigasságok esemény helyszínén az esemény részeként kerül megrendezésre. A Kertvárosi Vigasságok valamennyi szabályzata – külön figyelembe véve a tűzvédelmi, rendvédelmi szabályzatot – a versenyző csapatokra is vonatkozik, amit a verseny előtt a szervezők eljuttatnak versenyző csapatoknak.

 

ADAGSZÁM és ÉRTÉKELÉS:

A csapatoknak a kategóriánként elkészült ételekből a zsűrinek 2-2 adagot kell átadni értékelésre. Az ételek zsűrizése során a zsűri a barbecue módszerrel készült ételek közvetlen érzékszervi vizsgálata mellett kiemelt figyelmet fordít a megfelelő tálalásra, a köretek társítására, az étel zsűrinek való bemutatására.

 

A zsűri menet közben bármikor ellenőrizheti az étel elkészítési technológiáját, azzal kapcsolatban kérdéseket fog feltenni. Maghőmérővel ellenőrizheti a hús hőmérsékletét. Meg nem engedett technológia használata a versenyből való kizárást hozza magával.

 

A zsűri minden tagja tisztában van barbecue technológiával és ennek megfelelően magas szinten képes értékelni az eléjük tálalt ételeket.

 

TECHNOLÓGIA

Meg nem engedett technológiák, eszközök a szponzor által rendelkezésre bocsátott alapanyagok tekintetében

 • sous vide

 • konfitálás

 • zsírban sütés

 • alapanyagok injektálása

 • nem fával, faszénnel, faszén/kókuszrost brikettel üzemelő berendezés használata

 • elektromos automata hőfokszabályozással ellátott berendezés használata tilos.

 • nem manuális huzatszabályzóval ellátott sütő berendezés használata

Kizárólag gyári csomagolású faszén/brikett használható, vagy vegyszermentes kezeletlen tűzifa. Préselt fabrikett nem megengedett.

Gyújtófolyadék begyújtáshoz való használata tilos.

 

ÉTELEK BEMUTATÁSA

A csapatok a sütés kezdetekor húzással állapítják meg a csapat sorszámát, ami a nap folyamán az ételek bemutatásának sorrendjét jelenti. Az egyes csapat mutatja be először, majd 5 percenként követi a többi csapat. A kategóriákat külön-külön szükséges tálalni és bemutatni. Az első étel bemutatása a csapatok sátránál történik, amikor a zsűri körbejár. A többi ételt a zsűri sátorhoz kell vinni bemutatásra.

 

 

Időbeosztás

07:00 -  08:00 gyülekező, csapat főzőhelyek elfoglalása

08:00 – 08:30 sorsolás, alapanyagok kiosztása

08.30 – 16:00 sütés, ételek bemutatása zsűrizésre

            Szárnyas és zöldség ételek 14 óráig.

            Sertés ételek 16 óráig.

17.00 – óra után eredményhirdetés a színpadi programokkal egyeztetve (később pontosításra kerül)

 

Behajtás a verseny helyszínére:

A csapatoknak a verseny helyszínét autójukkal legkésőbb 8-kor órakor el kell, hogy hagyják.

 

 

 

A VERSENY LEFOLYÁSA, ÉRTÉKELÉS:

A csapatok az általuk készített ételeket a zsűri számára, a bírálatra bemutatás során, szóban is ismertetik maximum 2 percben. A zsűri a bemutatás során az elkészítéssel, az étellel kapcsolatban kérdéseket tehet fel, melyre a csapat tagjai önállóan, a kísérő személy segítsége nélkül válaszolnak.

A szakmai ismereteken kívül a versenyző csapatoknak, és tagjaiknak szükségük lesz rátermettségre, talpraesettségre, helyzetfelismerési készségekre és nagyon komoly csapatmunkára.

 

A zsűri a bírálat során a készételről kialakított összbenyomás alapján pontoz, mely lefedi a szakmai kívánalmakat, piacképességet illetve a fogyasztói élményt.

 

A résztvevők hozzájárulnak, hogy róluk, a készített ételekről a szervezők fényképeket készíthetnek, melyeket külső és belső kommunikáció céljából felhasználhatnak, különös tekintettel a közösségi hálózatokon történő felhasználásra.

 

Higiénia

A verseny során a csapatoknak a higiéniára különös figyelmet kell fordítaniuk. Különösen ügyelni kell a hússal érinetkező eszközök – például vágódeszkák, kések, villák- tisztántartására. Nem megfelelő higiénia esetén a csapatot a zsűri pontlevonással, különösen hanyag magatartás esetén kizárással büntetheti.

 

 

REKLÁMOZÁS

A versenyző csapatok a sátrukon maximum 2 m2 a csapatukat támogató szervezetet megjelenítő molinót helyezhetnek el. Mindennemű értékesítés vagy marketing tevékenység kapcsán a szervezővel való előzetes egyeztetés szükséges ideértve a csapatnál való szórólapok elhelyezését is.

 

 

DÍJAZÁS:

A versenyen résztvevő csapatok díjazása kategóriánként oklevéllel, illetve az összetett nyerteseké kupával történik.

 

Átalános megjegyzések:

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják. A verseny halasztása, vagy más módosítás esetén a jelentkező csapatokat a verseny előtt a megadott elektronikus levelezési címen értesítik.

A verseny rossz idő esetén is meg lesz tartva, a költségtérítés visszatérítésére vonatkozó vis-maior helyzetet a szervezők nem állapítanak meg.

A szervezők nem felelősek a csapatoknál bekövetkezett balesetekért. A csapatok kötelesek a vontakozó tűzvédelmi, munkavédelmi, rendvédelni előírásokat fokozottan betartani.

A csapatoknak a higiéniára különös figyelmet kell fordítani.

 

 

Budapest, 2017. augusztus 26.


 

 

 

 

JELENTKEZÉSI LAP – Budapest Barbecue Bajnokság

 

Csapat neve:

Csapatvezető neve:

Csapatvezető telefonszáma:

Csapatvezető címe:

Csapatvezető e-mal címe:

További csapattagok neve:

 

Sütéshez használni kívánt berendezés típusa:

 

Használni kívánt tüzelő:

 

 

Alulírott elfogadom a versenyszabályzatot és csapatomra nézve kötelező érvényűnek fogadom el. Jelentkezésem érvényessé kizárólag a szervezők általi visszaigazolás, majd a költségtérítési díj a megküldött számla ellenében való megfizetéssel válik érvényessé.

 

Dátum:

 

 

Aláírás