Barion Pixel
+

Lazacfüstölési tippek

KemenceMánia2020-07-20füstölés, hidegfüstölésfüstölés, recept

Volt az a füstölt lazac amit elkezdtünk egy hete készíteni. Már hétfőn ehető volt, de mostanra az ízek nagyon összeálltak.


 
Nem kapott mást csak száraz pácot (tengeri só, nádcukor, babérlevél, borókabogyó és még egy-két fűszer) 24 órára, majd tisztogatás tuán 6 óra tiszta bükkfa füstót 70%-os páratartalom mellett 19 fokon. Megtette a hatását.

Fogyasszuk kis citrommal, camembet sajttal, ropogós pirítóssal, és szinte már mézédes kápia paprikával.

A bökkenő csak az volt, hogy ekkor szakadt az eső, 10-12 fok volt a hőmérséklet és 100% a relatív páratartalom a szabadban. A lazac pedig csak füstölődött, szikkadt. A titok? Nincs titok. Bizonyíték a videó, amin látszanak a műszerek.

Hamarosan még több recepttel jelentkezünk, mert bőven van még más is a tarisznyában.

Kapcsolat

  • 1163 Budapest, Kövirózsa u. 8/b - nem bolt, nincs ügyfélfogadás
  • 06501165230
  • szabolcs{kukac}kemencemania.hu

Hírlevél

Viltor - webáruház bérlés és készítés

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.