"Egészen sokáig alacsonyan tudom tartani a párát. Szép színe van az árumnak, és az illata is selymes." - Ezt egy vevőnk mondta nekünk, mikor a tapasztalatairól kérdeztük. Elárulom most itt a nagy 'titkot' mindenkinek, mert egyszerű. Kiváncsi vagy? Olvass tovább!
Ez alkalommal nem a generátornál "trükköztek", mint legutóbb az aprítékkal a páracsökkentés érdekében, hanem a szekrénynél. Néha az az érzésünk támad, hogy nem haszontalan dolog már az általános iskolában a fizikát oktatni. Elvégre minden körülöttünk zajló történés leírható a fizika és kémia nyelvén.
Most arról fogunk inkább értekezni, hogy mit lehet kezdeni azzal a vízzel, ami bekerült a füstölőbe, és szeretnénk eltüntetni.
Beszéljünk a víz kicsapódásáról hidegfüstölés közben!
Nem te vagy az első, aki megijedt, amikor kinyitott a füstölőt, és azt látta csupa víz a kolbász, amit reggel beakasztott. Nagyon sok kérdés kapunk azzal kapcsolatban, hogy mit lehet tenni a füstölés közben fellépő vizesedéssel/kondenzációval. Ebben a cikkben igyekszünk érthető nyelvre lefordítva megmutatni miért lép fel ez a jelenség és hogy tényleg literekben mérhető vízmennyiségről beszélünk. A következő cikkben pedig leírjuk az alkalmazott megoldásokat.
Legutóbbi bejegyzések
Kapcsolat
Hírlevél
A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.