Várjuk hívását, üzenetét. 

Tetszenek a termékek, de most még nem tudod, mikorra kellene?

Iratkozz fel listánkra és cserébe azonnal értesítelek, ha éppen valamilyen szuper akciót tervezünk!

Csatlakozzon a KemenceMánia táborához, iratkozzon fel hírlevelünkre!
Következő vásárlásából kedvezményben részesül. 

Kérlek erősítsed meg feliratkozási szándékodat!

Lépjen velünk kapcsolatba

gabor@kemencemania.hu / TEL: +36 20 9274 421

K&K Ház Kft.

Értékesítés és gyártás:

 Kakuk Gábor  gabor@kemencemania.hu

 

Marketing és média:

 Kakuk Szabolcs szabolcs@kemencemania.hu

A webáruházban eladásra kínált termékeket kizárólag online vásárlással vásárolhatók meg. A webáruház termékeire emailben, telefonon leadott megrendeléseket nem áll módunkban elfogadni.

A weboldalon található információkat rendszeresen frissítjük, de pontatlanságok, véletlen hibák, elírások előfordulhatnak, melyekért nem tudunk felelősséget vállalni. A termékek mellett található termékfotók illusztrációk, a termékek a képektől a valóságban eltérhetnek.

Keresés
  • szassz

Kovász születik


Hajdanán a hajadonok édesanyjuktól kaptak egy kis kovászt az új háztartáshoz, amit életben kellett tartaniuk, etetniük, szaporítaniuk. Furcsán hangzik manapság, de hasznos tudnivaló. A kovásszal készült kenyér finomabb, lazább, tovább eltartható lesz.


Kész kovásszaI ugyan nem tudunk szolgálni, de lelkes kemencehasználónk bevált kovász receptjével igen. A képeket és a receptet Ihász Álmos Leventétől kaptuk.

Kovász készítése 1.nap 3 ek BL80 lisztet 3 evőkanál langyos vízben jól el kell keverni, befőttes üvegbe tenni és a tetejét résnyire nyitva hagyva szobahőmérsékleten (akár 35 c°-ig) pihentetni. Ezalatt az üvegben a kovászkezdmény elkezd érlelődni. 2.nap várakozás - csak ülünk és figyelünk. 3.nap Eljött az első etetés ideje. Fogjunk meg 4 evőkanál BL80-as lisztet valamint 0,5dl langyos vízet és alaposan keverjük hozzá a 1. nap elkészített alaphoz. 4.nap Második etetés, azonos arányokkal mint előző nap. 5.nap A szaporítás elindulhat. Fogjuk meg a fele kovászt és szedjük egy másik befőttes üvegbe. Majd mind a két kovászt a szokásos aránnyal jól etessük meg. 6.nap Csak etessük meg immár mind a két üvege, úgy ahogy begyakoroltuk az előző napokon. 7.nap Kovászunk elég érett a használathoz. Ideje sütni egy jó kenyeret. Amennyiben nem használjuk fel, újra osztani lehet, illetve etetni, vagy hűtőben tárolni használatig.

És milyen receptet adott a kovászos kenyérhez?

30% kovász, 20% viz, 50% BL80 liszt + 3 % só. Alapos dagasztás és formázás után párás, 25-35 fok közötti helyen pihentessük, kelesszük 5-6 órán keresztül. Sütés előtt megvágni, hogy a kemencében még tudjon tágulni repedés nélkül a kenyér. Sütés 220c°-on 25-35 perc alatt.

Szerintünk nem telhet el hét kemencében sült kenyér nélkül. Szerintetek?

Ha pedig kemencés kenyeret sütnétek nézzétek meg kemence választékunkat:

KemenceMánia kemencék

Vagy olvassatok róluk tudnivalók oldalunkon:

Olvasnék a kemencéitekről

Jó sütögetést.

#kemence #kenyér #kovász

1667 megtekintés