Várjuk hívását, üzenetét. 

Tetszenek a termékek, de most még nem tudod, mikorra kellene?

Iratkozz fel listánkra és cserébe azonnal értesítelek, ha éppen valamilyen szuper akciót tervezünk!

Csatlakozzon a KemenceMánia táborához, iratkozzon fel hírlevelünkre!
Következő vásárlásából kedvezményben részesül. 

Kérlek erősítsed meg feliratkozási szándékodat!

Lépjen velünk kapcsolatba

gabor@kemencemania.hu / TEL: +36 20 9274 421

K&K Ház Kft.

Értékesítés és gyártás:

 Kakuk Gábor  gabor@kemencemania.hu

 

Marketing és média:

 Kakuk Szabolcs szabolcs@kemencemania.hu

A webáruházban eladásra kínált termékeket kizárólag online vásárlással vásárolhatók meg. A webáruház termékeire emailben, telefonon leadott megrendeléseket nem áll módunkban elfogadni.

A weboldalon található információkat rendszeresen frissítjük, de pontatlanságok, véletlen hibák, elírások előfordulhatnak, melyekért nem tudunk felelősséget vállalni. A termékek mellett található termékfotók illusztrációk, a termékek a képektől a valóságban eltérhetnek.

Keresés
  • szassz

Tárcsás lecsó


Összeszedtem a hozzávalókat.

Paradicsom, paprika, hagyma (most lila lett), só - eddig teljesen normális lecsónak hangzik Mangalica szalonna - a tárcsára kell a zsíradék Cukkini - na itt már páran néznek Bazsalikom, oregano - ebből mi lesz? Édeskrumpli - ???

Akkor ez most lecsó, ratatouille, l'ecsó vagy micsoda?


Mondhatnánk, hogy mindegy mert finom. Főleg, hogy friss kenyérrel fogyasztottuk, de az csak hab volt a tortán.

Miért kerültek bele a mindenféle zöldségek? a. Mert volt itthon b. Mert egészséges c. Mert az édeskrumpli tiszta fehérje, és nyáron nem terheli meg a gyomrunkat. d. Mert mind igaz

Gratulálunk, valóban a 'd' a helyes válasz.

Vissza a kezdeti kérdéshez. Lecsó, vagy ratatouille? Ehhez a wikipediat hívom segítségül. - A lecsó egy zöldség ragu, tulajdonképpen egyfajta paradicsom-paprika „pörkölt”. - A ratatouille-ban a domináns zöldség vagy a padlizsán, vagy a cukkini (sohasem a paprika). Ezekhez járul egy ízesítőcsokorral (petrezselyem, kakukkfű, bazsalikom, kevés zellerszár, póré) készülő „lecsóalap” (paprika, paradicsom, vöröshagyma, fokhagyma). Ez azonban sohasem szalonnás. Az alap gyakran készül piros és zöld kaliforniai típusú paprikából. Ha nem, akkor csak pirosból. Az egyes zöldségeket külön-külön készítik el, a végén egyesítik, s hosszabb-rövidebb ideig még együtt párolják őket. A hagymát finomra vágják vagy vékonyra szelik, az összes többi zöldséget viszont általában nagyobb, három centiméteres kockára vágják.

Naszóval a válasz, hogy egyik sem, de mind a kettőből ötvözi a recept az előnyöket a tárcsás elkészítéshez. Véleményünk szerint egy jó fajta friss paradicsomokból készült zöldségragu nagy siker a vendégek körében tárcsán elkészítve.

Milyen alapanyagok lehetnek megfelelőek összességében? - hagymafélék - vörös, lila, sonka, mogyoró... - paprikafélék - tv, kápia az édes ízekért, bogyiszlói a csípős ételek kedvelőinek - padlizsán - csiperke gomba - cukkini - édeskrumpli vagy másnéven batáta - zöldfűszerek: bazsalikom, oreganó, vadmajoranna, pici kakukkfű - és ne feledjük el sózni

Elkészítés

Tárcsán, többek között a tárcsa karbantartása végett is egy kis szalonnazsírral kezdhetünk. Azért, hogy minél kevesebb olajat kelljen hevíteni, tárcsán inkább kezdjünk egy adag lédús paradicsommal, majd ebbe tegyük a hagymát. A paradicsom leve hűteni fogja a tárcsát, és így nem fog túlmelegedni. Természetesen ügyeljünk rá, hogy mindig csak pici tűz legyen (parázs sem kell túlzottan sok). Az elpárolgott levet pedig pótoljuk vízzel, mert a nagy felület sok folyadék elpárolgását jelenti.

Sorrendben a hagyma után jönnek a zöldfűszerek, majd az édeskrupmli. Mikor az édeskrumplit már fakanállal ketté tudjuk vágni, akkor tehetjük rá a felkockázott cukkinit majd a paprikát. Az már tényleg ízlés kérdése, hogy a paprikát roppanósan, vagy puhán szeretjük. És a végén ráütött majd belekevert tojás is egyéni prefernciák alapján fog úgyis belekerülni.

Amire figyeljünk az élelmiszerbiztonság, gyorsan romló alapanyagok ebben a melegben. Vagy együk meg frissen, vagy kihűlés után rögtön hűtsük be!

#lecsó #nyáriétel #gasztrokalandok #tárcsa

360 megtekintés