Várjuk hívását, üzenetét. 

Tetszenek a termékek, de most még nem tudod, mikorra kellene?

Iratkozz fel listánkra és cserébe azonnal értesítelek, ha éppen valamilyen szuper akciót tervezünk!

Csatlakozzon a KemenceMánia táborához, iratkozzon fel hírlevelünkre!
Következő vásárlásából kedvezményben részesül. 

Kérlek erősítsed meg feliratkozási szándékodat!

Lépjen velünk kapcsolatba

gabor@kemencemania.hu / TEL: +36 20 9274 421

K&K Ház Kft.

Értékesítés és gyártás:

 Kakuk Gábor  gabor@kemencemania.hu

 

Marketing és média:

 Kakuk Szabolcs szabolcs@kemencemania.hu

A webáruházban eladásra kínált termékeket kizárólag online vásárlással vásárolhatók meg. A webáruház termékeire emailben, telefonon leadott megrendeléseket nem áll módunkban elfogadni.

A weboldalon található információkat rendszeresen frissítjük, de pontatlanságok, véletlen hibák, elírások előfordulhatnak, melyekért nem tudunk felelősséget vállalni. A termékek mellett található termékfotók illusztrációk, a termékek a képektől a valóságban eltérhetnek.

Keresés
  • szassz

Pizzasztikus este volt


Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert vendéglátóink is pont olyan ínyencek, mint mi vagyunk. Figyelem, spoiler alert: házi paradicsomszósz friss zöldfűszerekkel, mozarella sajt, fényképes dokumentálás - aki még nem lakott jól hagyja nyitva böngészőjét vacsoráig, utána egy jó hideg fröccsel a kezében olvassa tovább... Szállásunkon a másik apartmantban lakók szerint a pizza ami készült (szó szerinti idézet következik): "kiváló ízesítésű, vékony tésztájú, nagyszerű mesterpizza volt"


Ott tartottunk, hogy a LillaLulla tulajdonosai szeretnek jókat enni, jól elkészített ételeket feltálalni a vendégeknek. A kenyérkészítésben igencsak profinak mondhatják magukat (Varázskemencén igen előkelő szereplésekkel büszkélkedhetnek), ezek után a pizzatészta elkészítése nem is kéne, hogy nagy kihívás legyen. Már korábban beszereztek egy KemenceMánia szigetelt pizzakemencét, aminek mi most nagyon örültünk. Magáról a pizzakemencéről sokat nem szeretnék most írni, mert már megtettük, és egy egész honlapont szenteltünk neki: www.pizzakit.hu. Na ott aztán látszik a képeken mennyire mobilis és milyen kis autóval is szállítható.

Az alábbi fényképen látszik, hogy a begyújtáshoz áttüzelési rétegrendet építettünk a tűztérben: papír, forgács, vékony fahasábok, faszén, kókuszrost brikett. Így az egyes rétegek egymást tudják szépen begyújtani. Persze, és ezt a másik kép is bizonyítja, hiába a kémény és az előkészület. A gyors gyulladáshoz - mert persze későn álltunk neki a begyújtásnak - kell némi extra oxigén. Na és ha nincsen matracpumpa kéznél, akkor magad uram... Ezért ajánljuk mindenkinek inkább a tömlős turbó begyújtópisztolyt, mert azzal a begyújtás nem csak gyerekjáték, de gyors is.


Végül persze sikerült, és 10 perc füstölés majd újabb 15 perc várakozás után már parázslott a prémium kókuszháncs brikett. Senkit ne sokkoljon az ára. Megéri. 3 órán át adja le az állandó hőt, és jóval kevesebb kell belőle, mint az átlagos brikettből. Köszönhető ez annak, hogy a hamut ledobja magáról, ami nem fogja vissza a hőleadást. A másik jó tulajdonsága, hogy forróbb, és nem kevéssel. Tegnap csak másfél kiló brikettet tettünk a kosárba, de ezzel is 2 órát simán sütögettünk 300 Celsius fok körüli hőmérsékleten. Egy vékonytésztás pizzánál ez kb. 3 perces sütési időt jelent. Ha ragaszkodunk a 2 perc alatti sütési időhöz és a 400 fok feletti hőmérséklethez, akkor pakoljuk meg rendesen a parázskosarat.

Ennyi előkészület és a természettel való közelharc (darazsak és pár légy) után nekiláttunk a sütésnek. A pizzatészta 12 órával korább elkészült és várta a sorsát a kelesztő edényben. Lényeges, hogy a felhasználás előtt fél órával készítsünk kis cipócskákat, amiből az egyedi pizzák lesznek, miután kinyújtjuk őket. Mekkora is legyen egy cipó? Ha 1 kiló pizzaliszthez 450 ml vizet teszünk, akkor abból 10 darab 32 cm-es vékonytésztás pizzát kapunk. Most azért, hogy a gyerekek is minél jobban kiélhessék kreatív feltétezési hajlamukat fele ennyi tésztát használtunk egy pizzához. Lisztnek az Első Pesti Malom által gyártott pizzalisztet használjuk, ami nagyon bevált, és a tésztakészítés pontos receptjét is tartalmazza.

Nagy kedvencem a nápolyi pizza, de tegnap a feltétezést kicsit változatosabbra vettük. Maradtunk a vékonytésztánál, mert az az igazi pizza. Ha vastag tésztát szeretnénk, akkor inkább egy jó kenyérlángos. A paradicsomszósz valami fergetes volt, de annak a receptjét még a készítői jog fedi előttünk. Reméljük nem sokáig. A változatosság jegyében tehát tettünk rá vékonyra szelt főtt sonkát, mozarella sajtot, grillezett kukoricát, vékonyra szeletelt csiperke gombát, lilahagymát, feta sajtot és friss bazsalikomot különböző kombinációkban.

Mikoron két óra elteltével a sütögetést befejeztük, akkor a kemence még mindig bőven 250 Celsius fok fölött mutatott. Utolsónak egy személyes kedvencemet készítettem el újragondolva-hajtogatott pizza tálban. Fogtam egy jénai tálat, beletettem egy pizzatésztát alulra, megpakoltam gombával, friss bazsalikommal, kukoricát tettem rá, sonkát, sajtot... majd még egy pizzatésztát. Kinyitottam a kéményen a huzatszabályzót, hogy lejjebb menjen a hőmérséklet. Ekkor adtam 10 percet az ételnek a kemencében. Szépen összesült, kihűlt, hűtőbe került, majd fergeteges reggeli lett.

Aki kedvet kapott: www.pizzakit.hu

#pizzakit #pizzakemence #pizza #gasztrokalandok #lillalulla #nyáriétel

81 megtekintés