Várjuk hívását, üzenetét. 

Tetszenek a termékek, de most még nem tudod, mikorra kellene?

Iratkozz fel listánkra és cserébe azonnal értesítelek, ha éppen valamilyen szuper akciót tervezünk!

Csatlakozzon a KemenceMánia táborához, iratkozzon fel hírlevelünkre!
Következő vásárlásából kedvezményben részesül. 

Kérlek erősítsed meg feliratkozási szándékodat!

Lépjen velünk kapcsolatba

gabor@kemencemania.hu / TEL: +36 20 9274 421

K&K Ház Kft.

Értékesítés és gyártás:

 Kakuk Gábor  gabor@kemencemania.hu

 

Marketing és média:

 Kakuk Szabolcs szabolcs@kemencemania.hu

A webáruházban eladásra kínált termékeket kizárólag online vásárlással vásárolhatók meg. A webáruház termékeire emailben, telefonon leadott megrendeléseket nem áll módunkban elfogadni.

A weboldalon található információkat rendszeresen frissítjük, de pontatlanságok, véletlen hibák, elírások előfordulhatnak, melyekért nem tudunk felelősséget vállalni. A termékek mellett található termékfotók illusztrációk, a termékek a képektől a valóságban eltérhetnek.

Keresés
  • szassz

A füstlaborból jelentjük - a szél hatása a füstre


A berendezések gyártása mellett folyamatosan fejlesztjük újabb berendezéseinket. Tovább finomítjuk, tökéletesítjük, hogy még inkább élményszámba menjen a hidegfüstölés.

Az utóbbi héten több megkeresést kaptunk, hogy nem színesedik eléggé az áru. Nosza rajta nekiláttunk tesztelni. Tesztelanynak a legtöbb esetben sajtot szoktunk választani, mert a felülete nagyon hasonlít a szalonnához, tehát jól modellezi mi történne húsárú esetén. Hamar látszik az eredmény, és még nagyon finom is.


Annyit azért elárulhatunk, hogy fel szoktuk szeletelni, mert így jobban füstös lesz, és sokkal több a finom ízélmény.

Egy pár szó azért a teszt füstölő felépítéséről: - 400 literes űrtartalom - 4 cm-es szendvicspanel falazat - 110-es kémény 5 méter magasan(hogy a füst magasra menjen és elvihesse a szél, ne üljön meg a két ház között a városban) - kondenzvízgyűjtő a kéményben kicsapódó párának - huzatfokozó a kéményben a meleg időszakra, mikor negatív huzat lenne - termosztátos 200 wattos fűtőbetét - kompakt füstgenerátor

Jelen esetben a sajtokat rozsdamentes acélból készült, négyzetesen perforált lemezre tettük, hogy jól körbe tudja járni a füst. Ezzel jópofa minta is keletkezik a sajtok egyik oldalán. Természetesen a lógatás is lehetett volna, de így jobb, főleg ha melegebb az idő.


Tehát amit tanácsolni tudtunk és tudunk: szeles időben a szél képes a kéménybe úgy belefújni, hogy eltűnjön a huzat, de úgyis hogy megnőjőn a huzat. Ezért akár csappantyút is szerelhetünk az hosszabb (méternél hosszabb) kémények esetén a füst eltűnésének megelőzésére. Ha fűtűnk a füstölőben, akkor az felfelé áramló levegőt indukál, ami szintén fokozza a huzatot, tehát hosszú kémény esetén ugyancsak indokolt lehet a kémény szűkítése.

Honnan tudjuk mégis megállapítani: a kéményen éppen csak jöjjön ki a füst. Ha az árun páralecsapódás van a fűtés ellenére, akkor fokozni kell a huzatot.


A hidegfüstölést teljesen automatizálni nehéz, nem lehetetlen, de sok idő és drága. Mindenképpen odafigyelést, és megfigyelést, tapasztalatot igényel, ha a tökéletesre törekszünk. De legalább játék, és azért ritkán sikerül annyira elrontani, hogy ne fogyjon el.

#füstölő #sajtfüstölés #kolbászfüstölés

235 megtekintés