Várjuk hívását, üzenetét. 

Tetszenek a termékek, de most még nem tudod, mikorra kellene?

Iratkozz fel listánkra és cserébe azonnal értesítelek, ha éppen valamilyen szuper akciót tervezünk!

Csatlakozzon a KemenceMánia táborához, iratkozzon fel hírlevelünkre!
Következő vásárlásából kedvezményben részesül. 

Kérlek erősítsed meg feliratkozási szándékodat!

Lépjen velünk kapcsolatba

gabor@kemencemania.hu / TEL: +36 20 9274 421

K&K Ház Kft.

Értékesítés és gyártás:

 Kakuk Gábor  gabor@kemencemania.hu

 

Marketing és média:

 Kakuk Szabolcs szabolcs@kemencemania.hu

A webáruházban eladásra kínált termékeket kizárólag online vásárlással vásárolhatók meg. A webáruház termékeire emailben, telefonon leadott megrendeléseket nem áll módunkban elfogadni.

A weboldalon található információkat rendszeresen frissítjük, de pontatlanságok, véletlen hibák, elírások előfordulhatnak, melyekért nem tudunk felelősséget vállalni. A termékek mellett található termékfotók illusztrációk, a termékek a képektől a valóságban eltérhetnek.

Keresés
  • szassz

Így süsd a malacot szilveszterkor


Gratulálunk! Nagyon szép feladatot állítottál magad elé. Vendégeid imádni fogják a végeredményt. Mostanra minden bizonnyal elolvastad a fél internetet, megkérdeztél sok-sok embert. Kaptál tanácsot, ami szerint egy hetet kell tejben pácolni, míg mások szerint csak néhány órát. A nagy igyekezetben ne keverjük össze a menü hozzávalóit. Már a készülődés elején csináljunk rendet, és csoportosítsuk mi mihez való. A sós-fűszeres bólé és a cukros-koktélcseresznyés malac nem jó párosítások.


Kép forrása: http://gaultmillau.hu/buvos-szakacs

Ez első, ami a legfontosabb: a malac sütése nem lóverseny. Szánjuk rá az időt a sütésre. Döntsed el mikor szeretnéd tálalni. Azt már a beszerzés előtt el kellett döntened, hogy csak darabot kívánsz sütni (pl. császárhús, comb, borda), esetleg egész malackát (12-20 kg) vagy a malacsütés csúcsát a porchettát.

Pácolás tekintetében a fokhagyma és zöldfűszer lesz a barátunk. Sót ráér a sütés előtt hozzáadni, mert lesz elég ideje átjárni a húst a lassú sütés során. A porchetta lesz a legnehezebb ebből a szempontból, mert a malacot ki kell csontozni (javaslom inkább megkérni a hentest ilyenkor), és kétoldalról feltekerni, hogy szép, tömör húshengert kapjunk. A húshengert ezek után kötözzük jól körbe cukorspárgával, majd mehet a tepsibe.

Mostanra megvan már az is, hogy miben fogod sütni. Villanysütőben, kiskemencében, nagy rakott kemencében, offsett smokerben, esetleg töltény smokerben.

Egy dolog közös. Hagyjuk néhány órát a szobában a húst melegedni. Hideg hússal ne dolgozzunk. Alacsony hőmérsékleten kezdjük a sütést, kemencében vagy sütőben 160 fok bőven elég lesz. Mindig bőrrel felfelé tegyük a tepsibe a húst. Bevágni/nem bevágni kérdés inkább szokás, ízlés dolga. Mi akkor szoktuk bevágni, ha kis darab húst sütünk, egyébként a bőr szépen összetartja. Ekkor eleinte még locsolgatni sem kell, a lényeg, hogy kíméletesen emeljük a hús maghőmérsékletét. Inkább tegyünk egy tál vizet a sütőbe/kemencébe, hogy a páratartalom megfelelő legyen.


Kép forrása: http://streetkitchen.hu/2015/02/15/olasz_kiadas...

Ha malacunkon rajta van a feje, akkor alufóliával csomagoljuk be a fülét, mert ellenkező esetben meg fog égni. Ráér a második fázisnál (a készre sütésnél) levenni a fóliát.

Ha van maghőmérőnk, akkor viszonylag egyszerűen tudjuk ellenőrizni, és megemelni a hőmérsékletet mikor szükséges. 80 fokos maghőnél, vagy amikor már könnyen belemegy a villa akkor emeljük fel 200 fokra. Ekkor el tudjuk kezdeni a bőrének a vonzóvá tételét is. Szükségünk lesz hozzá egy kis barnasörre, mézre és ecsetre. Az ideális eredményhez négyszer-ötször kenjük be a bőrét, és ezzel finom, barna és ropogós lesz.

Köszönjük, hogy velünk vagytok, olvassátok hírleveleinket. Boldog, gasztrokalandokban gazdag új évet kívánunk!

A KemenceMánia csapata

#kemence #mániákuskemence #malacsütés #sültmalac #egészmalac #porchetta #szilveszter

435 megtekintés