Barion Pixel
+

Hidegfüstölés

Megoldások a háztájitól, a napi több mázsa árut befogadó, egész évben állandó hőmérsékleten dolgozó készülékekig

Mit füstölnek ügyfeleink nagy sikerekkel? 

Füstölés termékek

Füstölés: csináld magad. Még sosem volt ilyen egyszerű és tökéletes a végeredmény!

Füstöljön Ön is otthonában egyszerűen, finomat. Ne féljen, szinte nem lehet elrontani. A készülék karbantartása pedig könnyebb, mint egy tűzhely tisztítása.

 

További cikkek hidegfüstölés témakörében: 

FüsTIppek - Miért ne tölts kolbászt melegben?

FüsTIppek - Hogyan tudsz jogszabályoknak megfelelően füstölni? 

 

Meggyőztük? Ha először meg szeretne győződni róla, béreljen!

Miben rejlik a hidegfüst generátoros hidegfüstölés egyszerűsége? Mi a titok? Miért tud több sajtot eladni az a sajtkészítő, aki KemenceMánia hidegfüstölővel készíti sajtjait? 

A titok az állandó füstminőség és összetétel. Készülékeink tervezésénél ügyeltünk rá, hogy a teljes füstölés során ne legyen kilengés a füst hőmérsékletében és töménységében sem. Természetesen ehhez megfelelő tüzelőanyag is kell. Webáruházunkban megtalálhatja a kapható legkiválóbb bükkfa aprítékot. Nagyon gondosan válogatott alapanyag, kéregmentes fa, 500 fokos levegővel szárítás a csíra és baktérium-mentesítés érdekében. 

Mivel füstöljek akkor? Csak ellenőrzött helyről származó fával. A fatelepek és fűrészüzemek forgácsát nyugodtan meghagyhatja energetikai célokra. A füstöléshez tiszta anyag kell. Olyan anyag, ami nem találkozott előtte kemikáliákkal és olajjal. A feldolgozása kifejezetten ilyen célra épített üzemben történt. 

Házi füstölésnél mennyibe telik megfüstölni egy adag kolbászt? Nézze meg bérlési oldalunkat és számoljon.

Többet szeretne füstölni? Összeállna a szomszéddal? Nem bízik a falu bérfüstölőjében? Belevágna a sajtkészítésbe? Állunk rendelkezésére.

Sok kétkedő szem előtt végzett digitális hőmérővel történő mérés alapján állíthatjuk, hogy normál üzemben generátoraink maximum 2 fokkal melegebb füstöt állítanak elő, mint a környezeti levegő. Mit jelent a normál üzem? Megfelelően méretezett ládát valamint jó elhelyezést. Mivel generátoraink és szettjeink többsége mobilis ezért nyári és téli üzemben akár más-más helyen tudja használni.

Elromlás és garancia kérdésében több év és több tucat füstölő után sem kaptunk visszajelzést. Generátoraink nagyon jól teszik a dolgukat. Annál több köszönőlevelet kapunk, hogy az értékesítés felfutott. A füstölt kolbász kiválóan sikerült. A füstölt lazacnak a kollégák is várják a következő adagját. 

​Mivel tegye egyedivé füstölt áruját? Szárított fűszerekkel. A KemenceMánia hidegfüst generátor tartályába keverjen a bükkfa apríték közé szárított fűszereket - boróka, szegfűszeg, szegfűbors, rozmaring. 

Eddig bevált tipikus füstölési idők a KemenceMánia füstgenerátoraival:

- Enyhén füstölt kolbász: 4*2 óra

- Erősebben füstölt kolbász, illetve szalámi: 6*2 óra

- Sonka (hátsó): 10-12*2 óra

- Sajt: 2*2 óra

- Pisztráng/lazac: 3*2 óra

 

Hidegfüst generátorok:

- Szekrényes kivitel akár 10 köbméterig

- Szekrények szinterezett és szigetelt kivitelben

- Füstölőkamrák rozsdamentes regálokkal és rácsokkal

- Nagyteljesítményű hidegfüst generátor 10 köbméterig

VÁSÁRLÁS

BÉRLÉS

konkrét igények és aktuális rendelkezésre álllás kapcsán lépjen velünk kapcsolatba: szabolcs{kukac}kemencemania.hu címen

 

Információk sajtkészítőknek és henteseknek

Ha Ön sajtkészítő vagy hentes: akkor még inkább lényeges, hogy kizárólag HACCP minősített gyárban készült alapanyaggal dolgozzon. A HACCP folyamat nem ér véget a füstölés előtt. A füstölés ugyanúgy része a folyamatnak, és a felhasznált apríték is meg kell, hogy feleljen az előírásoknak. A KemenceMánia csak olyan aprítékot forgalmaz, melyhez kiadjuk a termék adatlapot, ezáltal tudják igazolni a fa eredetét és kérésre a gyártó által végeztetett mérési lapokat is be tudjuk mutatni Önöknek.

Áru kilónként 15 forint a minőségi apríték ára. Tegyük fel, hogy beszerzi az ismeretlen eredetű forgácsot fele annyiért.

 

Mi mindent kockáztat?

- Egyenletes füstölést, mert nem egységes a szemcseméret

- Áru minőségét, mert ki tudja, mi minden van belekeverve, főleg mennyi kéreg

- Nedvességtartalma ismeretlen, plusz párát visz be a füstölőkamrába

- Több az élőmunka igénye, gyakrabban kell rátenni, folyamatosan figyelni kell

- Egy hatósági ellenőrzésnél nem tudja bemutatni az eredetigazolást, rossz esetben az így füstölt termékkészletet meg kell megsemmisíteni.

 

Vállalja ezt a kockázatot a 2500-3000 forintos termékeknél 7 forintért? A termék eladási árának mindössze 0,3%-a a különbség. 

Számoljon: KemenceMánia hidegfüst generátor max. 500 literes füstölődoboz esetén, 50%-ra nyitott levegőcsap mellett a fogyasztás kb. 1,3 liter apríték/óra (kg. 400 gramm). 6 órán keresztül füstöli az 50 kg árut. Ezalatt elhasznál 800 forint értékű aprítékot. Egy kg árura vonatkoztatva 15-16 forintnyit. 

Ha növeli a kapacitást, az arányok nem változnak lényegesen, mert az így előállított hidegfüst tömény. 

Füstölőjének elhelyezhetőségéről kérjük egyeztessen a területileg illetékes Nemzeti Élelmiszerlánc Biztonsági Hivatal szakértőivel. 

Beltéren a füstölőink által termelt füst ernyővel elszívható. Vagy tudjuk figyelmébe ajánlani füstölő kamráinkat, ahol lehetőség van a generátor épületen kívül történő elhelyezésére (megfelelően kiépített, közvetlen csapadéktól védett helyen). 

Hidegfüstölőinkért kattintson ide.

Tudjuk, hogy sok kérdés merül fel mindenkiben, aki nekiáll füstölni. Vagy már csinálja egy ideje és valamit változtatna. A legbiztosabb módszer az utánaolvasás. Ebben igyekszünk segíteni, és összeszedtük cikkjeinket a füstölés témájával kapcsolatban:

Segíts, vizes a kolbászom/sajtom a füstölőben! - Beszéljünk a víz kicsapódásáról hidegfüstölés közben

Szárazon hidegfüstölni lehetséges egyátalán? - nedvesedést csökkentő módszerek

Párásodásról, okairól, megelőzésről szóló cikksorozatunk 3-dik része. Végigvesszük, hogy miként lehet csökkenteni a párásodást ventilátoros füstgenerátor használatával

Mi köze a hőlégballonnak a hidegfüstöléshez? - Hidegfüstölés meleg levegő segítségével

Mitől jó a füstöl áru? Mire kell figyelned?  - A tökéletes füstölt áruhoz mi kell?

Füstölésről szóló cikkeink, videók, fényképek

 

Tekintse meg cikksorozatunkat a hobbikert.hu oldalon: 

http://hobbikert.hu/magazin/hazi-fustoles-es-mas-tartositasi-modok.html

http://hobbikert.hu/magazin/hazi-fustoles-ugyes-fustolok-es-modszerek.html

http://hobbikert.hu/magazin/otthoni-fustoles-sonka-kolbasz-hurka-hal.html

 

Hidegfüstölőinkre kíváncsi? Kattintson ide.

 

 

füstölés

 

Kapcsolat

  • 1163 Budapest, Kövirózsa u. 8/b - nem bolt, nincs ügyfélfogadás
  • 06501165230
  • szabolcs{kukac}kemencemania.hu

Hírlevél

A weboldalon található termékfotók csak illusztrációs célt szolgálnak. A termékek a valóságban a képen látottaktól eltérhetnek.

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.