Barion Pixel
+

Blog

Hidegfüst páramentesítése füstgenerátorral

KemenceMánia2020-07-20füstölés, hidegfüstölésszakmai cikkek

"Egészen sokáig alacsonyan tudom tartani a párát. Szép színe van az árumnak, és az illata is selymes." - Ezt egy vevőnk mondta nekünk, mikor a tapasztalatairól kérdeztük. Elárulom most itt a nagy 'titkot' mindenkinek, mert egyszerű. Kiváncsi vagy? Olvass tovább!

 

Mi köze a hőlégballonnak a hidegfüstöléshez?

KemenceMánia2020-07-20füstölés, hidegfüstölésfüstölés, szakmai cikkek

Ez alkalommal nem a generátornál "trükköztek", mint legutóbb az aprítékkal a páracsökkentés érdekében, hanem a szekrénynél. Néha az az érzésünk támad, hogy nem haszontalan dolog már az általános iskolában a fizikát oktatni. Elvégre minden körülöttünk zajló történés leírható a fizika és kémia nyelvén.

 

Szárazon hidegfüstölni lehetséges egyátalán? - nedvesedést csökkentő módszerek

KemenceMánia2020-07-20füstölés, hidegfüstölésfüstölés, szakmai cikkek

Most arról fogunk inkább értekezni, hogy mit lehet kezdeni azzal a vízzel, ami bekerült a füstölőbe, és szeretnénk eltüntetni.

 

Soha többé nem kell egyedül füstölnöd

KemenceMánia2020-07-20

Mikor esett meg veled utoljára, hogy elakadtál? Mit csinálsz ilyenkor? Mi tudjuk, megkérdezed a barátodat. De ki a barátod? Ki az aki többet tud a füstölésről mint te?

Ha ezt olvasod, akkor minden bizonnyal "mindenkibarátja", a Google segítségedre volt már. De ott kinek akarsz hinni? Annak, aki szerint 0-5 fok között kell hidegfüstölni, vagy annak azoknak a húsipari mérnököknek, akik megtanulták a tudományos hátterét és náluk 20-23 fok között van az általánosan optimális hidegfüstölési hőmérséklet? El tudod dönteni? Ha csak ezt a két véleményt olvastad, nem biztos.

A kisgyerek leül sírni a sarokba, mert nem érti mi történik vele. Te ugye nem teszed? Megkérdezheted Lajost a kocsmában: biztos sokat tud róla, mert mindig dicsekszik vele, de még soha nem hozott kóstolót. A Feri hozott, de neked annyira nem jön be. A Gézát pedig nem kérdezed, mert akkor egész nap beszél. A helyi hentes meg nem árulja el a titkait.

Gyere és kérdezz! Létrehoztam nektek a Hidegfüstlés facebook csoportot

Alig egy hónap alatt több, mint 600 füstölés iránt szenvedélyesen érdeklődő csatlakozott.

Szerintetek hányan grilleznek Magyarországon? Azokban a csoportokban néhány év alatt lett párezer tag. Hányan füstölnek országszerte? Sokkal többen. Ez a csoport nagy lesz. Telis tele hasznos információval.

Felkerültek már füstölési receptfüzetek - még egy közösen szerkeszthető is a saját recepteknek.

Sokat tudunk tanulni mások megosztott képeiből - melyik a szép töltés, hogy kell lógatni a sajtot...
Ha építeni akarsz füstölőt, akkor láthatsz mintákat - ötletes például a hordó.
Néhányatoknak nem működik az építménye, igyekszünk segíteni - hosszabb cső nem árt néha, ha más a gond, arra is rájövünk. 
Mit-hol tudtok beszerezni (ami nálunk nem kapható, mert folyamatosan bővül árukészletünk). Új hideg-meleg kombifüstölők is érkeztek.

Tehát csak kattints ide és csatlakozz:

Ha pedig megkaptad a választ, és jól sikerült a füstölés, akkor koccintsunk rá egyet! 

De először olvassátok el az információkat a Füstölésről szóló oldalunkon, mert sok általános kérdésre igyekszünk ott választ adni.

Kapcsolat

  • 1163 Budapest, Kövirózsa u. 8/b - nem bolt, nincs ügyfélfogadás
  • 06501165230
  • szabolcs{kukac}kemencemania.hu

Hírlevél

Viltor - webáruház bérlés és készítés

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.