Mikor esett meg veled utoljára, hogy elakadtál? Mit csinálsz ilyenkor? Mi tudjuk, megkérdezed a barátodat. De ki a barátod? Ki az aki többet tud a füstölésről mint te?
Ha ezt olvasod, akkor minden bizonnyal "mindenkibarátja", a Google segítségedre volt már. De ott kinek akarsz hinni? Annak, aki szerint 0-5 fok között kell hidegfüstölni, vagy annak azoknak a húsipari mérnököknek, akik megtanulták a tudományos hátterét és náluk 20-23 fok között van az általánosan optimális hidegfüstölési hőmérséklet? El tudod dönteni? Ha csak ezt a két véleményt olvastad, nem biztos.
A kisgyerek leül sírni a sarokba, mert nem érti mi történik vele. Te ugye nem teszed? Megkérdezheted Lajost a kocsmában: biztos sokat tud róla, mert mindig dicsekszik vele, de még soha nem hozott kóstolót. A Feri hozott, de neked annyira nem jön be. A Gézát pedig nem kérdezed, mert akkor egész nap beszél. A helyi hentes meg nem árulja el a titkait.
Gyere és kérdezz! Létrehoztam nektek a Hidegfüstlés facebook csoportot.
Alig egy hónap alatt több, mint 600 füstölés iránt szenvedélyesen érdeklődő csatlakozott.
Szerintetek hányan grilleznek Magyarországon? Azokban a csoportokban néhány év alatt lett párezer tag. Hányan füstölnek országszerte? Sokkal többen. Ez a csoport nagy lesz. Telis tele hasznos információval.
Felkerültek már füstölési receptfüzetek - még egy közösen szerkeszthető is a saját recepteknek.
Sokat tudunk tanulni mások megosztott képeiből - melyik a szép töltés, hogy kell lógatni a sajtot...
Ha építeni akarsz füstölőt, akkor láthatsz mintákat - ötletes például a hordó.
Néhányatoknak nem működik az építménye, igyekszünk segíteni - hosszabb cső nem árt néha, ha más a gond, arra is rájövünk.
Mit-hol tudtok beszerezni (ami nálunk nem kapható, mert folyamatosan bővül árukészletünk). Új hideg-meleg kombifüstölők is érkeztek.
Tehát csak kattints ide és csatlakozz:
Ha pedig megkaptad a választ, és jól sikerült a füstölés, akkor koccintsunk rá egyet!
De először olvassátok el az információkat a Füstölésről szóló oldalunkon, mert sok általános kérdésre igyekszünk ott választ adni.
A berendezések gyártása mellett folyamatosan fejlesztjük újabb berendezéseinket. Tovább finomítjuk, tökéletesítjük, hogy még inkább élményszámba menjen a hidegfüstölés.
A házi füstölés sikertitkai
Mi kell a jó füstölt áruhoz?
Mindenki mást tesz az első helyre, de az igazság az összes válasz összessége.
Beszéljünk a víz kicsapódásáról hidegfüstölés közben!
Nem te vagy az első, aki megijedt, amikor kinyitott a füstölőt, és azt látta csupa víz a kolbász, amit reggel beakasztott. Nagyon sok kérdés kapunk azzal kapcsolatban, hogy mit lehet tenni a füstölés közben fellépő vizesedéssel/kondenzációval. Ebben a cikkben igyekszünk érthető nyelvre lefordítva megmutatni miért lép fel ez a jelenség és hogy tényleg literekben mérhető vízmennyiségről beszélünk. A következő cikkben pedig leírjuk az alkalmazott megoldásokat.
Legutóbbi bejegyzések
Kapcsolat
Hírlevél
A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.